Uutisia hyvän oluen ja ruoan ystäville vuodesta 1994.   –   Panimoravintola Plevna, Tampere. 31. vuosikerta, 1/2024

Sivu 1/2

PLEVNASSA ON ILMAINEN WIFI

Käyttäjätunnus: plevnaguest | Salasana: foodandbeer

30. juhlavuoden kunniaksi Plevnan Sanomat ilmestyy tämän vuoden aikana useamman kerran. Näin asiakkaamme saavat nauttia runsain määrin vanhoista klassikkoannoksistamme. Ruokalistalle on luvassa klassikoiden paluita sekä uusia makuja. Kevään menulta löytyy jälleen paljon kaivatut Valkosipulifriikin päiväuni, Kanaleipä, Pumpuliplikkojen silakkapihvit sekä Tervajäätelö! Menun uutuuksia ovat muun muassa parsa, kermaan muhennettu kaali saksalaiseen tapaan, Fish & Chips, Chicks & Chips, pitkään haudutettu possun poski, Mustikkakukko ja Pavlova.
Alkusyksystä menu vaihtuu jälleen. Syksyllä paluunsa tekee Kylämyllärin lohi, Sipulipihvi, Jägerpihvi, Sähkömestari Anderssonin porsaanleike sekä Mallashärkä. Oktoberfesteillä tarjolla on perinteisesti porsaan potkaa, grillattua kanaa sekä alkuperäinen Makkarapannu!
Panimon puolelta on myös luvassa uutuuksia – Saison ja vadelmasima. Klassikoista palaa Plevnan hanaan ainakin Petolintu ja Cotton ale!

OLUTMYYMÄLÄ

Koskipanimon olutmyymälästä voit ostaa mukaan Koskipanimon pullotuotteita sekä fanituotteita joka päivä klo 21 asti ravintolan aukioloaikojen puitteissa. Voit myös tehdä juomaostoksesi verkkokaupastamme.

Lainsäädäntö estää alkoholijuomien toimittamisen, mutta voit hakea ne kätevästi autolla ajamalla Plevnan parkkihalliin. Tarjoamme 30min ilmaista pysäköintiaikaa
Moovy-sovelluksella!

Päivän tuoreimmat tarjoukset ja tapahtumat Plevnan Facebookissa ja Instagramissa!

PLEVNA NYT TIKTOKISSA!

Seuraa meitä: @Panimoravintola_Plevna

OLUT- JA BLINDTASTING

OLUT-TASTING
5 tuotetta á 0,1 L 13,00 € / hlö

BLINDTASTING
5 tuotetta á 0,1 L 18,00 € / hlö

OLUTKURSSI JA JATKOKURSSI

Maltaisten makujen peruskurssilla tutustutaan erilaisiin olut-tyyppeihin, käydään läpi valmistusta, raaka-aineita sekä historiaa.

Kurssi tarjoaa valmiudet löytää ne omaan makuun sopivimmat oluet kaupan hyllyltä tai ravintolan hanasta. Tarkoituksena tietysti on myös kannustaa kokeilemaan rohkeasti uusia makuja.

Kurssiin kuuluu maistelusetti ja kurssista saa itselleen tyylikkään diplomin, joka aiheuttaa kateutta lähipiirissäsi!

OLUTTA JUHLIIN

Pullotuotteiden lisäksi Plevnan tuotteita on saatavissa 30L tankeissa hanalaitteineen esimerkiksi juhliin ja illanviettoihin. Meiltä saa juhlajuomat järkevään hintaan!

Kysy lisää panimolta:
[email protected]

Sivu 2/2

MIKÄ PLEVNA?

Miksi Tampereella vuonna 1994 avattu panimoravintola on nimetty bulgarialaisen kylän mukaan?

Selitys löytyy Finlaysonin kutomon historiasta. Kutomosalit tavattiin nimetä kunkin ajankohdan historiallisten tapahtumien mukaisesti. Uusi kutomosali valmistui maaliskuussa 1877. Kuukauden päästä syttyi Venäjän ja Turkin välille lähes vuoden kestänyt sota.

Tampereellakin seurattiin sotaa lehtien välityksellä tiiviisti. Turkin armeija piti puoliaan vahvasti varustetussa Plevnan kylässä, eivätkä venäläiset saaneet sitä valloitetuksi. Tilannetta lähetettiin purkamaan vapaaehtoisista koostunut suomalainen kaarti, johon oli värväytynyt myös tamperelaisia, joukossa Finlaysonin työmiehiä. Ensi töikseen suomalaiskaarti valtasi lujasti linnoitetun Gornyi Dubnjakin kylän.
Tapahtumasta tehtiin laulukin: ”Musiikki se pelasi, kun poijat ne marssi Gornyi Dubnjakin valleille. Oi Kallis kotimaa…” Tämän jälkeen suomalaiset auttoivat puhdistamaan venäläisten neljä kuukautta piirittämän Plevnan motin. Kylä antautui joulukuun alussa. Voittoa juhlittiin Tampereellakin ja Finlaysonin uusi kutomosali nimettiin Plevnaksi.

Aikoinaan, Plevnan kylän piirityksen vielä kestäessä avattiin Tampereen Esplanadin, eli nykyisen Hämeenpuiston varrelle Plevna-niminen ravintola.

Osa maalauksesta “Plevnan taistelu”.
N. Dimitriev-Orenburg

VIRTUAALIKIERROKSET

Järjestämme ryhmille virtuaalisia panimokierroksia. Plevnan uudistettu esittelyvideo kestää noin 10 minuuttia. Esittelyssä kerromme paikan historiasta, seuraamme kuinka panimomestarimme ja
panimotyöntekijämme valmistavat olutta sekä esittelemme panimoravintolan toimintaa. Virtuaali
kierros on mahdollista järjestää jopa 25 hengelle. Esitys on saatavana myös englanninkielisenä. Esityksen yhteyteen suosittelemme olut tastingeja. Virtuaalikierroksen jälkeen ryhmä voi ruokailla ja nauttia talon antimista.

OLUTHUONE PANIMOMESTARI

Tampereen keskustassa Tuomiokirkonkadulla vuodesta 1996 lähtien toiminut Oluthuone Panimomestari tarjoaa laajan valikoiman Koskipanimon tuotteita. Erikoisuutena mm. pubin oma ja yksinoikeudella tarjoilema Kippari-olut. Oluthuoneella toimii myös Plevnan olutmyymälän myyntipiste, josta voi ostaa mukaan Koskipanimon panimotuotteita pullossa.

KOSKIPANIMON UUTUUKSIA

MUSTA LESKI SOUR 6,5 %
Hieman rohkeammalla prosentilla varustettu sour, jossa reilusti omenaa ja mustaherukkaa.

KELLOPELI IPA 6,5 %
Ripaus appelsiinimehua ja reilusti makeaa appelsiinin kuorta kuivahumaloinnissa. Tämän sitruksisen raikkaan IPA:n kruunaavat jalohumalat Ekuanot ja Talus.

DRY HOPPED SOUR 5,2 %
Humala ja hapokkuus tanssahtelevat sopusoinnussa passionin kanssa. Maku kuin suoraa kirpeästä karkkipussista!

PLEVNAN KABINETIT JA KOKOUSTILAT

Plevnasta löytyy tiloja kaikenlaisiin tarkoituksiin. Meillä järjestät niin 400 hengen juhlat, pienemmät pidot kuin kahdenkeskiset tapaamisetkin.
Plevnan ympärivuotiselle Verannalle mahtuu noin 90 henkilöä.
Viihtyisään illanviettoon ruokailuineen voi valita seurueen koosta riippuen ravintolasalin peräosan, Patruunan pöydät, pienen Tähti- tai ison Siperia-avokabinetin.

Jos olet järjestämässä kokousta ennen ruokailua, tiloihimme sisältyy myös Mallaskabinetti, joka on auditoriomainen kokoustila max. 25 henkilölle.
Lisätietoja tiloistamme saat netistä ja myyntipalvelustamme!

PANIMOMÄSKI KARJAN REHUKSI
Koskipanimon oluiden tuotannossa syntyvä mäski kierrätetään ekologisesti Toijalassa toimivan Teristen kartanon lihakarjan rehuksi.
Shopping Cart
Scroll to Top