Olutmyymälä

Olutmyymälä

Koskipanimon Olutmyymälä sijaitsee Plevnan baaritiskin vieressä. Myymälästä löydät laajan valikoiman panimotuotteitamme. Lisäksi myynnissä on vaihteleva valikoima Plevnan t-paitoja, huppareita, asusteita sekä muita vaikkapa matkamuistoksi tai lahjaksi soveltuvia tuotteita.

Olutmyymälä palvelee Plevnan aukioloaikoina ja alkoholipitoisia tuotteita voi ostaa mukaan klo 21 asti. Tervetuloa Tutustumaan!

Oluthuone

Myös Oluthuone Panimomestarista voi ostaa Koskipanimon max. 5,5% oluita, Panimosimaa ja siideriä mukaan.

Oluthuone Panimomestari
Tuomiokirkonkatu 15
33100 Tampere

Olutmyymälän tuotteet

UUTUUS: JOULUN TÄHTI 5,5%
Plevnan ensimmäinen jouluolut on helposti lähestyttävä tumma lager. Maltillisesti humaloitu. Valmistuksessa käytetty suklaamallas antaa jouluisia makuja, joista tulee mieleen ehkä lähinnä Budapest-suklaa.
UUTUUS: MÖRKÖ IMPERIAL IPA 7%
Karamellimainen mallaspohja, jonka leikkaa voimakas katkerohumalointi. Tuplakuiva -humalointi viimeistelee oluen aromit.
UUTUUS: PETOLINTU GALAXY 5,5 %

Plevnan petolintu valmistettiin alunperin pikkulinnun 8-vuotisolueksi 2008. Tuoksu on keskirunsaan maltainen ja aavistuksen makea, ripaus hedelmäisyyttä, ruohoisuutta, männynpihkaa ja sitrusmaisuutta. Maku on katkeran rapea mutta maltaisuus tasapainottaa kokonaisuuden. Jälkimaku on ruohoisen katkera mutta äärimmäisen raikas ja virkistävä.

Erittäin vahvasti humaloitu pils-olut. Vaikka kysymyksessä on ns. SUPER PILS juotavuus on silti kohdallaan. Vaatii juojalta humalasietokykyä.

UUTUUS: RATIKKA 5,5%

Punertava ja pehmeä lager jossa ripaus kauraa ja Cascade-humalointi. Tamperelaista nykyaikaa parhaimmillaan! Nauti taikka kisko!

UUTUUS: ART ALE NOT SO HAZY 6%

Plevnan/Koskipanimon poikien näkemys suositusta NEIPA-oluttyylistä. Art Ale on maltillisesti katkerohumaloitu mutta aromihumalointiin on panostettu vahvasti. Olut on ns. DDH IPA ( Double Dry Hopped).

Tuoksusta löytää helposti Mangoa, meloonia ja passiohedelmää. Poikkeuksellisesti olut on täysin kirkas joka ei kuulu New England ipan tyyliin, mutta päädymme suodattamaan, koska taiteessa kauneus ja visuaalisuus on tärkeätä tulee oluenkin olla kaunista katsella. Olut ei sisällä säilöntäaineita, kirkastusaineita, laktoosia ym. äidinmaidon korvikkeita.

KAUSITUOTE: SULZER HÖYRYOLUT 5,5%

Vahvasti humaloitu ja tosi katkera olut, joka napsahtaa juodessa mukavasti kitalaessa. Amerikkalaistyyppisen höyryoluen hedelmäiset tuoksut tulevat valmistustavasta, jossa oluen pohjahiiva käytetään normaalia korkeammassa lämpötilassa.

PLEVNAN PANIMOSIMA 5 %

Hunajasta, sokerista ja humaloista käymisen avulla valmistettu perinnejuoma. Siman aidot raaka-aineet ovat hunaja, fariini- ja hedelmäsokeri, sitruuna ja humala, joka antaa kivan puraisun jälkimauksi. Sokeria on 50 grammaa litrassa.

SIPERIA STOUT 8 %

Erittäin musta ja katkera imperial stout. Tervamaiseen makuun yhdistyy paahtunut hedelmäisyys

.• 1001 Beers You Must Try Before You Die -kirjassa
• 2011 paras suomalainen olut, olutopas.info -äänestys
• 2012 kotimainen olut, olutopas.info
• 2013 Vuoden olut ja Paras suomalainen olut.
• 2015 Suomen paras olut
• Vuoden 2015 Olut

PLEVNAN VEHNÄ 5,5 %

Saksalaistyylinen vehnäolut, jossa käytetty 70 % vehnämallasta. Kevyesti humaloitu, voimakkaasti hedelmäinen ja neilikkamainen, aavistus banaanimaisuutta.

VAPARPERI 5,2%

Plevnan vadelma-raparperisour.

SAUERI SOUR 4,9%

Sitruunainen ja hapan sour-olut.

BOCK 6,6%

Meripihkanpunainen vahva saksalaistyyppinen lager. Valmistukseen käytetty sekä vaaleaa että tummaa mallasta. Aavistuksen makea, pehmeänmakuinen puolitumma oluenystävän unelma.

TOMAHAWK IPA 5,5 %

Kuparinvärinen, aromikas ja katkera single hop IPA on humaloitu yksinomaan amerikkalaisella Tomahawk-humalalla.

SAVUOLUT JAMES 5,2%

Aavistuksen paahtunut, tervamainen, täyteläinen tumma savuolut. Oluen jälkimaussa sopiva katkeroiden puraisu. Oluen savuisuus saadaan aikaan savumaltaista.

WEIZENBOCK 7,5 %

Banaaninimainen, neilikkainen, makeahko punertavan värinen perinteinen baijerilaistyylinen vahva vehnäolut.

• Suomen paras vehnäolut 2015 ja 2018

PLEVNAN VAALEA PILS  4.7 %

Kotipanimomme vaalea on saksalaistyylistä aitoa käyttöolutta, joka on sovitettu suomalaiseen makuun. Hienostuneen Hallertau-humalan aromi ja kurinalainen katkeruus tukevat suomalaisen maltaan jaloa maltaisuutta.

TÄHTI III 4,7 %

Vaalean lager oluen maku on raikkaan täyteläinen ja humalan kirpeys peittyy maltaan pehmeään pyöreyteen.
Ota Tähti – jano lähti!

SMÖRRE RUIS I.P.A. 5,6%

Cristian Andersenin reseptin mukaan valmistettu jenkkityylinen I.P.A. Cristian on kuuluisan Ölfabrikenin panimomestari. Oluessa käytetty viittä eri humalalajiketta. Rapsakan humaloinnin pyöristää vahva mallaspohja. Tuoksussa ja maussa löytyy makeahko rukiinen tuoksu.

SEVERIN EXTRA I.P.A. 5.9 %

Panimomestarimme ovat keittäneet “perinteisen” Plevnan I.P.A.: n tilalle jenkkityylisen Indian Pale Alen. Todella terävästi humaloitu pintahiivaolut = suustaladattavaa kuivaruutia…

• 2007 Helsinki Beer Festival: VUODEN OLUT

PISPALAN PORTTERI 5.5 %

Perinteinen pirkanmaalainen neljän viljan tumma portteri.

KUIVA OMENASIIDERI  SCRUMBY 5,5 %

Kuiva, scrumpy-tyyppinen suodattamaton siideri.

PLEVNAN OMENASIIDERI 4,5 %

Raikkaan omenainen Tampereen ainoa aito omenasiideri keitetään Plevnan panimon pannuissa.

MUMMON MUSTAHERUKKASIIDERI 4,7%

Valmistettu käyttämällä. Valmistuksessa on käytetty pohjois-karjalalaisen Kontio-mehun suomalaista mustaherukkamehua.
Maku puolikuiva, hapokas, marjainen ja raikas.

Shopping Cart
Vieritä ylös